مدیریت زمان وبرنامه ریزی
ساعت برنارد
برنارد یک پسر شیطونه که برای انجام کارهایش زمان کم می آورد، پدر بزرگش ساعتی به او هدیه می دهد که باآن زمان را متوقف کرده وکارهای عقب مانده اش را جبران می کند .
داشتن چنین ساعتی بسیار وسوسه برانگیز است اما حیف که فعلا وجود خارجی ندارد.
اما با یادگیری مدیریت زمان مشابه ای از ساعت برنارد را می توانیم داشته باشیم.
مدیریت زمان
مهارتی است که به ما کمک می کند از زمان درست استفاده کرده وکارهایمان را به موقع انجام دهیم وبا کمبود وقت روبه رو نشویم.
معمولا بسیارس از اطرافیان ما از کمبود وقت می نالند وگاهی به شوخی می گویند ای کاش روزمان ۴۸ساعت بود. یا ای کاش ساعت برنارد را داشتیم وزمان را متوقف کرده به کارهایمان می رسیدم .در عمل زمان را نمی توان تغییر داد اما می توانیم راهکارهایی برای استفاده بهینه از آن ارایه دهیم.
بابررسی بیشتر به این نتیجه می رسیم که بسیاری ازکمبود وقتها بدلیل بی برنامه بودن واهمال کاری است که به حساب کمبود وقت گذاشته می شود.
مدیریت زمان در زندگی خانوادگی بسیار اهمیت دارد . یک روز از زندگیتان را تصور کنید که با بی برنامگی وبدون مدیریت زمان سپری شود.
اگر یک فیلم از خودمان داشتیم وآنر ا با دقت و توجه نگاه می کردیم بهتر متوجه اتلاف وقتها وبی برنامگی بودیم .
برنامه ریزی روزانه لازم است وشروع آن زمانی که از خواب بلند می شویم است .
توجه: برنامه ریزی ها از همین جا آغاز می شود .
مدت زمانی که برای آماده کردن صبحانه وصرف آن در نظر می گیریم ومدت زمان آماده شدن ومدت زمانی که به محل کار می رسیم یا مدت زمانی که به فرزندمان اختصاص داده تا برای رفتن به مدرسه آماده شودو….
هر لحظه با زمان سروکار داریم واگر برنامه ریزی ومدیریت زمان به خوبی انجام شود نتایج بسیار خوبی خواهیم گرفت .
مادری را تصور کنید که هرروز ظهر فرزندش را از مدرسه به خانه می آورد مدیریت زمان برای کارهای قبل از آن ضروری است تا سر موقع در محل حاضر شود اگر بدون توجه به زمان مشغول به انجام کارهای مربوط به خانواده ویا حتی در شبکه های اجتماعی (تلگرام ،اینستا گرام و….) باشد وناگهان متوجه شود زمان کمی تا تعطیل شدن مدرسه باقی مانده ،در دسر زیادی را متحمل خواهد شد تا به موقع به قرار ش برسد ویا با تاخیر زیادی اینکار انجام خواهدگرفت وبا این بی برنامگی وبی توجهی به زمان موجب می شود تا فرزندش نگران ودلخور شود .
در مدرسه همه ،دانش آموزان ودوستانش رفته اند واو تنها مانده همچنین ﻣﺴﺌﻮﻟﺍﻥ مدرسه مجبور شده اند بیشتر از ساعات کاری خود بمانند ومطمینا خوشحال نخواهند بود وخود این مادر استرس زیادی را متحمل شده آنهم فقط برای یک بی توجهی به مدیریت زمان .
هزاران مثال این چنینی از بی توجهی ا فراد به مدیریت زمان داریم که برای آنها دردسر ساز شده است .
اما در خانواده فرزندان شاهد رفتار ما وبی توجهی به مدیریت زمان هستند والگو برداری از ما باعث می شود افرادی بی نظم باشند .
متاسفانه یکی از معضلات خانواده ها بی نظمی در ساعت خواب و بیدار شدن بچه ها می باشد و همه اینها مربوط به رفتار والدین می باشد. بسیاری از والدین برنامه وساعت خواب مشخصی ندارند وبرای فرزندشان هم ساعت خواب مشخصی در نظر نمی گیرند وهمین امر در بسیاری از موارد دردسر ساز می شود .مشخص بودن ساعت خواب وقاطعیت والدین برای اجرای برنامه آن لازم است تا از دردسرهای بعدی جلوگیری شود.
با توجه به اهمیت مدیریت زمان راهکارهایی برای استفاده بهتر از آن ارایه می شود:
۱ – همه برنامه های روزانه خود اعم از شخصی وکاری را بنویسید .سپس اولویت بندی کنید .
۲-برای اینکه کارهایتان را به موقع انجام دهید ودچار اهمال کاری نشوید ضرب الاجل وزمان تعیین کنید .
درصورتی که کارهایتان رادرست وبه موقع انجام دادید برای خودتان جایزه تعیین کنید.(یکی از کارهای مورد علاقه تان بهترین گزینه است)
۳- استراحت به موقع ودرست کارایی مارا بالاتر می برد .
روزی ۸ساعت خواب به موقع توصیه شده .همچنین استراحتک های کوتاه در فواصل انجام کار.
۴- کارهایی را که روزانه انجام می دهید برای مدتی بنویسید وسپس با بررسی آنها زمانهایی را که اتلاف وقت می شودرا مشخص کنید .با تغییر رفتار می توانید از آن زمانها بهتر استفاده کنید.
ندیدن برنامه های تلویزیون ، sms نزدن ویا کنترل نکردن ایمیل در هر ساعت از رفتارهایی است که در صرفه جویی در وقت به ما کمک می کند
۵- بعضی مواقع برای مدیریت زمان لازم است کارهایمان را به افراد دیگر محول کنیم تا سریعتر انجام شود وخیال ما راحت تر باشد وبه انجام بقیه کارها بپردازیم .
خرید کردن ، تعمیرات ،پاسخ دادن وبررسی بعضی ایمیل ها و……
را اگر با نظارت خودمان به دیگران واگذار کنیم در زمان صرفه جویی کرده ایم
درباره اسمعیل زاده حسینی زهراالسادات
زهرا اسماعیل زاده متولد شهر یزد ودبیر دبیرستانهای یزد وعلاقه مند به آموزش والدین ونوجوانان برای داشتن یک رابطه صمیمی با یکدیگر .
نوشته های بیشتر از اسمعیل زاده حسینی زهراالسادات
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.